Cum alegem echipamentul de fotbal

Cum alegem echipamentul de fotbal

Pentru un sportiv aflat la inceput de drum, alegerea echipamentului sportiv este un pas care trebuie facut cu grija pentru ca de corectitudinea alegerii va depinde confortul din timpul practicarii sportului si de ce nu, siguranta si sanatatea.

In cazul sportivilor profesionisti, alegerea nu depinde de ei, pentru ca in acest caz echipamentele sportive le sunt puse la dispozitie de sponsori sau de club.

In cazul sportivilor amatori, unde alegerea le apartine, lucrurile sunt un pic mai complicate si trebuie tinut cont de mai muti factori.

Daca ne referim concret la alegerea echipamentului de fotbal pentru o echipa de amatori, lucrurile sunt clare. Echipamentul de fotbal trebuie sa fie din material sintetic, poliester, pentru a nu retine apa provenita din transpiratieDaca ne referim concret la alegerea echipamentului de fotbal pentru o echipa de amatori, lucrurile sunt clare. Echipamentul de fotbal trebuie sa fie din material sintetic, poliester, pentru a nu retine apa provenita din transpiratie; ne putem uita de asemenea daca au sisteme de circulare a aerului in zonele cu transpiratie mai intesa (exemplu subtiori), sistem care este de fapt un material mai poros, tip plasa.  In rest va trebui luata in considerare culoarea clubului sau a scolii din care fac parte sportivii si de asemenea culorile pe care le folosesc adversarii, pentru a nu intra pe teren cu aceeasi nuanta la echipamentele de fotbal. Bineinteles, ideal ar fi sa existe doua randuri de echipamente de joc.

Privitor la protectii, este necesar ca jucatorii sa poarte aparatori sau tibiere, pentru ca se stie, fotbalul poate implica accidentari iar acest tip de protectie limiteaza gravitatea loviturilor in zona tibiei.

Pentru jambiere nu sunt foarte multe de luat in calcul, doar compozitia zonei de la laba piciorului este bine sa fie din bumbac sau amestec de fibre cu bumbac.

In ceea ce priveste ghetele de fotbal, trebuie ca jucatorii sa se orienteze catre modele care ofera confort in timpul alergarii si sisteme de shock absorber pentru a evita accidentarile.