Este rugby-ul un sport potrivit pentru copilul meu?

Este rugby-ul un sport potrivit pentru copilul meu?

Rugby este un sport potrivit pentru un copil? Iata o intrebare pe care probabil multi parinti si-o pun vis-a-vis de practicarea de catre  copii a unui sport dur cum este cel cu balonul oval.

Da, este un sport frumos care modeleaza caracterul si fara indoiala ca un parinte ar prefera sa-si vada copilul alergand pe un teren de joc decat sa-l vada butonand la telefon sau tableta toata ziua. Totusi, riscul de accidentari este destul de ridicat, iar copii pana in 18 ani sunt lipsiti de abilitati si nu stiu cum sa evite accidentarile. In plus, intre 13 si 18 ani, diferentele de gabarit dintre copii pot fi foarte mari, astfel ca cei masivi ii pot accidenta pe cei mai firavi.

De altfel, un studiu sud african arata ca probabilitatea de accidentare in rugby la jucatorii sub 13 ani este de 4 ori mai mare decat la cei din categoria sub 18.

Pana la urma decizia ramane la parinte care poate alege in cunostinta de cauza, dar cert este ca un sport ca rugby-ul poate cladi un adevarat barbat dintr-un copil.

Tags: rugby