Ce pantofi de sport ni se potrivesc?

Ce pantofi de sport ni se potrivesc?

Sportul in sine genereaza o stare de bine, asociata cu producerea hormonului cerebral , endorfina. Insa alegerea nepotrivita a echipamentului sportiv, ne poate lipsi de aceasta placere, pentru ca, nu-i asa, ce placere ai sa alergi in niste pantofi care iti cauzeaza probleme.

Alegerea pantofilor de sport trebuie sa tina cont in mod logic de sportul practicat. Pantofii sport luati gresit vor duce la aparitia unor boli precum sindrom tunel carpian sau dureri lombare severe, entorse.

De exemplu, pentru alergat se pot alege pantofii care absorb  socurile provocate de contactul cu terenul dur si care sunt stabili. Pantofii minimalisti sunt buni pentru alergatul pe terenuri netede, in sala sau pe suprafetele care sunt deja amenajate pentru jogging. Evident ca pe o pista de alergari, care este o suprafata dura, vom avea nevoie de pantofi sport cu talpa groasa si cu sisteme care absorb  socurile pentru a ne proteja incheieturile si genunchii.

Pentru fotbal, avem diverse tipuri de ghete, in functie de suprafata pe care se practica, turf, gazon, sala, etc, la fel si pentru handbal si volei, astfel ca putem avea ghete fotbal cu crampoane (pentru gazon), ghete fotbal cu talpa de cauciuc (pentru sala), etc.

Pentru practicarea baschetului, un sport la care mobilitatea este cheia, sunt recomandate incaltarile mai inalte care sa tina glezna stransa pentru a o feri de accidentari. Acelasi lucru este valabil si la box si lupte.